1
1

premier suites & offices

Projectinformatie
Programma : 104 hotelkamers , restaurant en kantoren | 14.700 m2 bvo
Locatie : Weena 702-750, Rotterdam
Status : oplevering juli 2017
Opdrachtgever : Maarsen Groep

i.s.m. de Architecten Cie en Lucy Jones Architecture

Toelichting
Het gebied rondom het Centraal Station van Rotterdam – Rotterdam Central District – ontwikkelt zich steeds meer als een bruisend centrum van economische activiteiten. Op een prominente plek binnen dit gebied staat het gebouw Premier Suites & Offices. Na de verhuizing van de voormalige huurders naar de naastgelegen en zeer beeldbepalende nieuwbouw van de FIRST Rotterdam is het gebouw nu getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw met een hotel, winkels, horeca en kantoren en heeft het daarmee een nieuw leven gekregen.

Het gebouw (voorheen ook bekend als torengebouw Bouwcentrum en als Weenapoint) is beeldbepalend voor arriverende reizigers vanuit het Centraal Station. De eerste negen verdiepingen zijn omgebouwd tot een hotel voor de Ierse PREM Group. Het hotel bestaat uit 104 appartementen voor extended stay, onder de naam ‘Premier Suites’. Dit betreft een nieuw concept voor Rotterdam. De begane grond is voorzien van een levendige lobby, een coffee lounge voor zowel bewoners als kantoorgebruikers en een fitnessruimte.

De tiende tot en met de zestiende verdieping zijn kantoren gebleven en zijn hoogwaardig gerenoveerd. Deze kunnen worden verhuurd in units van minimaal circa 300 vierkante meter VVO. De installaties voor het hele gebouw zijn vervangen zodat het gebouw weer voldoet aan de eisen van de huidige tijd en het energieverbruik hiermee sterk wordt verminderd.

De plint van het gebouw is geheel herzien en voorzien van nieuwe gevels, vormgegeven in stijl van de aangrenzende nieuwbouw FIRST Rotterdam. In de achterliggende ruimtes bevinden zich zelfstandige retail-, horeca- en/of kantoorunits.

Vermeldenswaardig is tenslotte de ingrijpende constructieve ingreep waarbij 2 kolommen in de gevel op de begane grond, die een groot deel van de hoogbouw dragen, zijn vervangen door 1 centrale kolom.