1
1

project aan het water

Projectinformatie
Programma : kantoor, parkeren en multifunctionele ruimte | 1.500 m2 bvo
Locatie : Willem Fenengastraat 16 , Amsterdam
Status : ontwerpfase
Opdrachtgever : Nijkerk Holding

Toelichting
Overamstel is aan het transformeren van een ouderwets industrieterrein naar een inspirerend woon- en werkgebied. Het Project Aan Het Water versterkt deze ontwikkeling.

De inspiratie voor het gebouwontwerp is ontleend aan de unieke omgeving. De directe ligging aan het water, de vergezichten over Amsterdam op de verdiepingen en het rauwe creatieve karakter van de directe omgeving maken dit een bijzonder locatie. Vandaar de keuze voor een heldere vormentaal en stoere ‘eerlijke’ materialen als glas, staal, hout en beton.

Het gebouwvolume bestaat uit een grote onderbouw (footprint ca. 3.500 m2 bvo) met daarop 2 bouwdelen van elk 6 verdiepingen. De onderbouw, de ‘plint’ is 7 meter hoog en biedt hiermee de ruimte om bijzondere functies zoals lobby’s, restaurants e.d. te huisvesten. De mogelijkheid van het toevoegen van een extra tussenvloer maakt deze ruimte nog flexibeler.

De gevel van de plint is aan 3 zijden volledig transparant en creëert zodoende een sterke relatie tussen de omgeving en het gebouw. Het dak van de plint biedt ruimte aan een royale daktuin van 1.500 m2 met uitzicht over het water. Tenslotte is er nog de mogelijkheid om een terras te realiseren direct aan het water aan de NW-zijde van het gebouw.

De hogere verdiepingen bestrijken 2 bouwdelen van elk 6 verdiepingen. Optioneel zijn deze bouwdelen op 1 of meerdere verdiepingen te koppelen met ‘bruggen’. De vloeren zijn per bouwdeel ca. 1.000 m2 vvo groot en 18m breed.

De lay-out is flexibel door het ontbreken van kolommen en de positionering van trappen en liften in het midden van de vloeren. Hierdoor is het mogelijk om veel verschillende indelingsmogelijkheden te maken zoals ‘open’ vloeren, kamers of een mengvorm hiertussen. Daarnaast biedt deze opzet de mogelijkheid om alle vloeren rondom royaal te voorzien in daglicht en uitzicht. Tenslotte heeft elke vloer rondom een balkon. Elke ruimte heeft dus de beschikking over een buitenruimte en vergezichten over het water en Amsterdam.

Voor meer informatie: projectaanhetwater.nl