1
1

antonian amsterdam

Projectinformatie
Programma : Nieuwbouw entree 2.000 m2, kantoren 2.500 m2 | Renovatie kantoren 10.000 m2
Locatie : Spaklerweg 52, Amsterdam
Status : In uitvoering, oplevering 2022
Opdrachtgever : Patrizia
Management : CBRE
Interieurarch. : JPS Amsterdam

Toelichting
In opdracht van Patrizia hebben we een ontwerp gemaakt om dit voormalige V&D hoofdkantoor (Kraaijvanger, 1970) langs de A10 te revitaliseren.

In de oksel tussen de bestaande multitenant hoog- en laagbouw is een herkenbare, uitnodigende entreeruimte toegevoegd. Deze ruimte biedt een geweldige plek voor ontmoetingen tijdens de koffie, lunch, overleggen en borrels. De ‘gouden’ luifel sluit in hoogte en maatvoering op het oorspronkelijke ontwerp uit de Nieuwe Zakelijkheid. Door toepassing van een speciale goudkleurige glossy coating zal de kleurervaring op elke moment van de dag anders zijn, afhankelijk van het weer en tijdstip. Het verticaal patroon refereert aan de ribbels in de bestaande betongevels. Dit patroon is in het plafond voortgezet om het verbindende karakter van deze ruimte te versterken.

Onder de bestaande laagbouw bevond zich een overdekte parkeergelegenheid. Op een slimme manier is hier nu 2.500 m2 extra kantoorruimte gecreëerd. Aan deze zijde bevindt zich een tweede toegang met gelijkende gouden luifel en staat in directe verbinding met de nieuwe entreeruimte.

Het volledige gebouw is grondig verduurzaamd. Alle gevels in de bestaande hoogbouw zijn voorzien van extra gevelisolatie en van beter isolerende kozijnen met HR++ glas. Alle installaties zijn vervangen door energiezuinige apparaten. De verlichting is vervangen door LED-systemen. Het sedumdak van de nieuwe entree zorgt voor extra waterbuffering en warmte-isolatie.

Het eindresultaat is een unieke werk- en leefomgeving voor bestaande en nieuwe huurders!

Meer info op antonian.amsterdam